Честита Нова Година, Китайци и не само!

Честита Нова Година, Китайци

Хей, Честита Нова Година, Китайци и не само! wink

Искаш ли забавно предизвикателство? Даааа. Ще е много готино.

Мисля си, ако за всяка статия, която съм писал, правиш нещо лудо с усмихната, добра, човешка енергия, нещо, което сочи към мечта, вероятно в един момент ще видиш, че в живота има нещо много интересно – много нелогични възможности, които чакат точно теб.

Не мога да ти обясня колко много от хората са лишени от енергия и оттам от инициатива, вероятно поради целия начин, по който е устроено обществото. Подсъзнателно ги е страх някои да не ги плесне през ръцете и ако го направи, му придават твърде голямо значение.

Много забравят, че като са били малки, са драскали по тапетите с химикалка или са пили тайно кафе или вино, или всякакви други дивотии. Забравили са колко яко е било чувството в момента на калпазанщината и са запомнили само как родителското тяло им тегли ухото. А това чувство, когато се научиш да го канализираш, създава кормило в живота ти и можеш да излезеш от релсите и да си тръгнеш по твой си път, вместо да се буташ като скарида в претъпкан трамвай. Няма как да откриеш нови континенти по стария житейски път.

Ако кажеш „Да“ на нещо шантаво и много яко, то знаеш ли, може да получиш нещо много по-хубаво. Има хубав филм с Джим Кери в тази насока.

Трябва да приемеш, че „Не“ ще е стандартния отговор, но някъде из между многото „Не“-та, ще чуеш „Да“.

Дж.К. Роулинг е чула 12 пъти „Не“ преди да чуе „Да“ от издател на книгата си, „Хари Потър“, и то по щастливо стечение на обстоятелствата. Джак Ма е бил отрязан за 30 работи, включително работа в Макдоналдс, а сега е сред най-богатите хора в света. На Фреди Меркюри му са се смеели, че не може да пее. На Силвестър Сталоун са му давали само роли, в които да бъде пребиван, като изключим една порно роля, а на Шварценегер са му казвали, че с този акцент може да забрави за кариера в Холивуд. Е, все пак му предложили роля на нацистки войник, която отказал.  Не казвам, че ще ти е лесно или че ще станеш милиардер, но никога не знаеш, а нищо не губиш, само се лишаваш от малко искрен кеф.

Много хора от страх на егото си не смеят да пробват нещо диво, а понякога точно там е „нейно благородие госпожа удача“. Когато съм се спирал да пробвам, да се забавлявам, да експериментирам с възможностите в живота е било, когато съм се облягал твърде много на егото, когато съм се сломявал от твърде много „Не“-та, или когато съм имал ниска енергия, защото съм бил в някакви житейски центрофуги.

Първо, егото ти те прави на нещо като вкаменелост в музей. Нито мърдаш, нито шаваш. Просто си висиш в някаква тъпа постановка и ни напред, ни назад. Кой има право да ти се присмее и присмива ли ти си или просто се смее дружелюбно, макар и грубовато?

Второ, отказите като всичко останало се преживяват и се свиква с тях. Не е нещо насочено към теб конкретно. По-скоро е ситуация. Който и човек да поставиш в тази ситуация – е, ако е Чък Норис, не важи – ще получи отказ, но някой човек пък ще получи „Да“. И ще е тъпо този човек да не си ти, нали?

Третото, научи се да си създаваш енергия посредством излизане от зоната на комфорта – наблюдавайки цялата ситуация отстрани и ще видиш, че всъщност е адски забавно. Прави добронамерено диви неща. Забавлявай се. Ще видиш, че много от прекомерно изрядните и на пръв поглед прегледни хора са всъщност деца, които са квичали, като са им теглили ушите и сега са се взели твърде на сериозно в ролята на възрастни. Не ми казвай, че им се връзваш, bitte!

Точно сега, като си голям или голяма можеш да бъдеш различен или различна и посредством това, можеш да намериш твоите хора и твоите възможности, вместо поредния сив ден.

„Поискай и ще ти се даде.“ Дай повод на живота да сбъдне магията си, но имай предвид, че е туткав, все пак е на много, много години, много по-стар от теб и мен и му трябва малко време.

Поздрави и нека си пожелаем успех, свобода и много късмет!

М