Нещо като усещане за жена

Недоспал. Няколко дни в Брюксел. Искаше ми се да продължа да се шляя, щракайки светлосенки, но след час е осми март.

Усещане за жена

Усещане за жена

Преди години в разгара на споровете за еднополовите бракове в САЩ Джордж Буш младши изклинчи, като каза, че адвокатите трябвало да преценят кой мъж, кой жена. Ако подходим към въпроса същностно,  далеч не е лесен. Може и да е имал право.

Има хубава мисъл, че човек не се ражда мъж, а става мъж. Неочакваното й продължение обаче е, че на доста жени им се налага да „станат мъже“ и може би правейки го забравят, кое всъщност е наистина красивото в една жена.

Не съм бесен моралист, който ще порицава жена, че има силикон или филър, или че деколтето й е по-дълбоко. Аз самият колко висях по фитнесите. Имах по-нисък от мен съквартирант, който се шегуваше, че заради такива като мен нямало неговия размер фанели в магазините. Купувах свръх-впити фланелки и редовно се заклещвах в тях.

Тъжно ми е обаче, че единствената женственост, която се промотира е като, за да впечатли 14 годишен ч********.  Познай думата? Чекист? Не, че има лошо в женския сексапил.

Имал съм комични случаи, в които виждам красиво момиче, разговарям се с нея и след 20 секунди имам нужда да пия 3 кафета, за да не заспя. И обратното – уж невзрачно момиче, а като прояви женски финес, като е с хубава енергия и ми усмихва остатъка от деня.

Прави ми впечатление, че по едни или други причини има жени, които са доста неуверени и се увличат по кухи идеи за това какво ги прави привлекателни. С това още повече губят почва под краката си. Към това като добавим и желанието за богат мъж и само Маша може да ги „спаси“. (Между другото, интервюто хич не е лошо.)

Физическата красота има цена. Бивш колега пита момиче в дискотека колко й е часът. Отговорът: 150 лв. Това което няма цена, защото е толкова ценно, е усещането за жена. Тази доза женска нежност, топлина, финес.

На осми март бих подарил цветя на жена заради това невероятно усещане за жена, заради начина, по който може нежно да стопли, окуражи, усмихне. Без това усещане светът е сив. То е едно от малкото неща, които му придават смисъл. Иска ми се днес да отпразнуваме него, защото без него разликата между жена и добре пипнат тайландски травестит е предполагам просто в детайлите, а разликата между живот и цирк – само в броя номера в програмата.

Честит осми март на тези жени от вас, които въпреки всичко са запазили женското в себе си – невероятни сте момичета!

М