Магия за бърз успех!

Магия за бърз успех. Все още ли вярваш в Дядо Мраз? Не думай! А той взе, че се ребрандира на Дядо Коледа. То много хора се ребрандираха след промените. И ти ли Дядо Мраз?

O tempora, o mores.

Бързият успех, често е когато обстоятелствата целунат определени човешки нагласи и умения. Демек трябва да имаш късмет, топки, практичен ум и поне още нещо.

Магия за бърз успех

Късметът е котка. Ту мърка, ту те гледа пренебрежително от някой висок клон. За късмета какво да правиш освен да пееш и да го пожелаеш искрено на хората, които са ти важни.

И докато късметът си има своята логика кога ще му видим муцунката и кога опашката, то останалите неща зависят в някаква степен от нас. В редица случаи могат да компенсират липсата на късмет стига ние

да убедим времето в нашата правота, а не то нас в това, че грешим.

Още нещо…

Това още нещо е вътре в теб да бушува пожар. Да задържиш това състояние дори в най-студените години, докато не започнеш да палиш около теб. В много хора вътре няма огън. Кой е казал, че трябва да има? В някои вътре е по-горещо от пещите на ада.

В повечето хора, може би като теб и мен, вътре има искрица и ако търсим достатъчно упорито, я намираме.

Можем да решим лека по-лека да мъкнем съчки и клонки, докато не разпалим огън в сърцето.

Това е най-важното решение.

Част от тези съчки си ги създаваме сами, част ни ги дават. Тук е много важно какви приятели имаш. Тъпо е да си заобиколен или заобиколена от посредственяци, които при идеята за 5000 лв. на месец заплата получават едноседмичен душевен оргазъм или пък, за които любовта е руса мацка с големи цици или някой кух самец. С такива хора около теб е много по-трудно да разбереш, че това, че стадото блее на поляната, не означава, че и ти трябва да правиш „Бее“ с действията си.

Може да се случи да си женен или омъжена за човек с по-ограничени разбирания за света. Приятелите ти, колкото и да са свестни, също може да са заспали. Като начало започни да четеш книги, да слушаш интервюта, да

приучваш съзнанието си да вижда истории как искрата е станала пожар.

Тогава и на нея ще и се прииска. Оттам насетне всичко е упоритост и гъвкавост.

От една страна, не всичко винаги трябва да е сложно. Има и бърз успех. От друга не винаги, а

хората са мързеливи и често, в основата си, страхливи копелета.

И цялата тази вълна от рецепти за бърз успех понякога води до нереалистични очаквания, които подхранват не човешката сила, а човешкия мързел и страх.

Смени перспективата.

Когато махнеш стресът на от днес за утре, започваш да се кефиш.

Затова и когато някой приятел ми каже имам бизнес план – дай да поговорим за маркетинга или финансирането, първото нещо, което правя е, че питам какво е неговото или нейното „Защо“.

Философията ми е, че трябват 5 години, за да научиш пазара и още 5, за да го завземеш в твоята ниша. После поглеждаш най-близкото и най-малко графство и атакуваш там и така, докато сърцето ти бие.

Често хората тръгват с грешната идея, че след 5 месеца са милионери. Някои да, повечето – не. Получава се едно пренапрягане, което всъщност ги саботира.

И утре е ден, споко.

След 2-3 години борба за продажби и чесане по главата в размисли къде ще те ударят конкурентите се променяш и много от първоначалните стресови фактори не ги усещаш. Малко като да правиш лицеви опори на юмруци. Първо кожата ти се разранява. После става мазолеста и не изпитваш болка.

Същото е и в личен план. Познавам редица изключителни жени, които се хванаха в част от живота си с турбо идиоти и за да има баланс в природата и много свестни момчета, които се хванаха със същества не от Венера, ами от измерението X. Както казваше една позната: „Хубавите ябълки прасетата ги яли.“ ОК. Не се е получило. Движи. Действай.

Рим не е построен за един ден и може би затова е вечен.

Спести си неврозата на бързия успех.

В крайно сметка кое е по-важно да е бързо или да е успех?

Не си го забранявай. Бори се за него, но

недей да се сломяваш, ако не стане веднага.

Ако правиш своето си нещо, ако усещаш, че гори в теб – ще стане. И когато стане дори няма да ти пука, че е станало, защото по пътя ще изгубиш толкова много окови.

Ако ми предложиш утре да съм постигнал всичките си цели, ще откажа. Затова и никога не играя на лотария. Самият път към целта те пречиства и изчиства. Сетивата ти са други. Имаш усещането, че проглеждаш.

Магията на бързия успех, може да се окаже прокобата на бързия успех.

Като да караш бърз мотор без да си готов за това. Като първо място поради липса на други участници.

Магия за бърз успех

Намери си искрата. Разпали я. И котката на късмета ще се изтегне край теб.

Поздрави,

М