Коледни светлинки и подаръче за теб

Подаръче

Хей, как я караш. Чудих се какво да ти подаря за Коледа, което да ти е наистина полезно и с времето да обогати живота ти още повече. Действа това подаръче и то безотказно, и ти го подарявам с огромен кеф. Знам, че ще ти хареса.

За пръв път се запознах с тази концепция от книга на Хари Карпентър. Нарича се правилото на обратнопропорционалното усилие. Тествах го и действа, и то леко, и приятно.

Сигурно и ти познаваш хора, които искат да станат по-уверени, по-силни, по-добри и оттам се почва едно сърдене на себе си и стягане, което вместо да ги придвижи към това, което искат, ги отдалечава.

Понякога нещата са много по-лесни, отколкото си мислим. Промяната, увереността, спокойствието, сигурността, те са пред нас и подсъзнанието ни знае пътя към тях. Единствената пречка е невротичността и нетърпеливостта на съзнанието. Подсъзнанието има безкрайни ресурси и ние имаме десетки лица – някои много уверени, силни, добри, щастливи, спокойни. Просто трябва да ги оставим съвсем спокойно да дойдат на повърхността.

Те са като котка, като птица, като пеперуда, като пухче, като снежинка – колкото повече се опитвамe да ги сграбчим, толкова повече се отдалечават, а ако се успокоим, усмихнем се, протегнем ръка и не се зорим, те сами безотказно ще дойдат при нас.

Всичко, което искам от теб е ако в даден момент проявиш слабост, неувереност, липса на баланс, да не се солиш като херинга, гледайки на света с присъщата и изцъклена изразителност, а да си представиш прекрасна кутия, спокойно да поставиш тези сърдити мисли и емоция в тази кутия, да я превържеш нежно с голяма красива червена панделка и да пратиш тези мисли и чувства към спокоен въображаем склад. Ако мислите и емоциите са повече, то просто изпрати повече хубави кутии с големи червени панделки.

С всяка кутия летвата от очаквания, ще се смъква все по-ниско и в един момент съвсем естествено подсъзнанието ти ще мине по нея, за да усетиш, че имаш толкова много увереност и спокойствие. Те са си в теб през цялото време.

Направи това, което ти казах и магията на живота, ще се посипе като снежец над живота ти. И танцувай, пей, яж бонбони и ходи по увеселителни паркове, и яж захарен памук, и…ми се усмихни.

М