Търпеливи за лошото, нетърпеливи за доброто.

Не ги слушай. Заслужава си. Ходят с високо вдигнати бели знамена. Ходят и проповядват да сведеш глава и да забравиш. Да вземеш заместител, а заместител няма. Само лъжи. Просто още една надгробна плоча.

Амин.

Амин за любовта.

Амин за творчеството.

Амин за свободата.

Амин за всичко, което можеше да бъде.

Знаеш ли, какво е да видиш обетованата земя след години в пустошта. И знаеш ли колко умира и колко се ражда по този път. Колко по-хубава е отколкото съм си я представял.

Хората, които имат сърце, понякога избират да мечтаят с егото си. Грешка. Най-тежките, но и най-смислените битки и единствените, които наистина си струват, са тези на сърцето.

Ако не проявиш търпение в борбата за това, което иска сърцето ти, ще трябва да търпиш това, което не иска.

Да обичаш и да си обичан/а истински, а не да намериш надуваема кукла в емоционален план. А хората нямат търпение и бързат, и ако не стане, мъжете изглеждат тъпаци и животни, а жените курви и патици. За любов време няма. За секс може би, за любов не. За кавги и компромиси може би, за любов не. Можеш да живееш години в самота с "близкия" ти човек, а не можеш да издържиш месеци самота, за да избереш правилния. Странно, а?

Да дишаш въздуха на свободата. Да не се нуждаеш да доказваш нищо никому и най-вече на себе си. Толкова неразбираемо за повечето хора. Комфортното робство на ежедневието. По-рано оценяваше класната, а сега господин шефът. И се чудя защо са тези вратовръзки. Може би така е най-лесно да вържеш. Почти като каишка, ама за корпоративни любимци. И търпиш, търпиш, търпиш. Разбирам го, но започни да копаеш тунел под килията ти, ако ще само лъжица да имаш. Опитай бизнес. Ако можеш да търпиш корпоративни клизми, защо да не можеш да търпиш да се бориш за свободата си. Мазохизъм ли? Какво ли?

Ще ти кажа, защото знам. Късогледство. Преди всичко виждах в рамките на година. Сега мисля в 10 годишен план. Прави нещата ясни. Разликата е в търпението.

Дните или воюват за теб или срещу теб. 1000 дни могат да победят или теб, или обстоятелствата. Просто трябва да повярваш и да издържиш. Боли и то здраво, но търпим какво ли не. Това поне си заслужава. И знаеш ли в един момен ще победиш. Струва си.

Обещай си, че няма да предадеш сърцето си. Или да кажа „Амин“?

Успех,

М